Projektjeink

Staccato projekt

Az Európai Unió 6-os keretprogramja keretében CONCERTO II. néven pályázatot írtak ki az épületek energiahatékonyságának növelésére és megújuló energia (napkollektor, biomassza, geotermikus energia) alkalmazására.
Óbuda-Békásmegyer önkormányzata a hollandok megkeresésére pályázatot adott be 2005 decemberében a CONCERTO II. pályázatra Amsterdam-Nord és a bulgáriai Sofia fpváros Oborishte kerületével közösen STACCATO néven.
Mindhárom városrészben a pályázat tárgya az épületek energiahatékonysági felújítása, valamint a pályázat mindhárom helyszínen elért eredményeinek, tapasztalatainak elterjesztése, az alkalmazott módszerek oktatása és európai szinten való megismertetése.
A projekt teljes időtartama 2008 januártól számítva 50 hét. A nyertes pályázat támogatási szerződését az EU a holland partnerrel 2007 novemberében írta alá. Jelenleg már a kivitelezési szakasz van folyamatban.
Magyarországi partnerek Óbudán kívül: Energia-Hatékony Önkormányzatok Szövetsége, Central European University, Budapest (CEU), az érintett épületek lakásszövetkezetei, Energia Klub Környezetvédelmi Egyesület.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.